Feest van de Geest 2024

Claartje van der Linden – korte biografie

Claartje van der Linden – korte biografie

In mijn tekeningen en schilderijen onderzoek ik wat mij na aan het hart ligt. Dat vind ik dicht bij huis in de schoonheid van de natuur in alle seizoenen. Bloemen en planten vormen een rode (of eigenlijk groene) draad in mijn werk, een terugkerend thema waar ik elke keer weer met plezier mee werk. Daarnaast valt mijn blik op kleine dingen die snel aan de aandacht ontsnappen, zoals de bloemen in de berm en kleine voorwerpen, maar ook alledaagse (familie)scènes zoals een lezend kind of een kat op de bank. Tot slot verwerk ik in mijn tekeningen en schilderijen thema’s die mij bezighouden, zoals troost, licht en verbeelding.

Ik werk met kleurpotlood, inkt, pen en olieverf op papier, linnen of paneel.

In 2012 rondde ik de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen af, waar ik veel ervaring heb opgedaan met naar waarneming tekenen en schilderen. Ik woon en werk in de stad Groningen.

Keuze voor de Gastkerk

Het was eind 2023 dat ik op een dinsdagochtend de Gastkerk bezocht. Wat me aansprak was de levendigheid die ik daar aantrof: vrijwilligers waren aan het werk in de kerk en ik kon aansluiten bij een kop koffie met een plak koek met de vrijwilligers en de dominee. Daarnaast vond ik de kerk mooi ruim, uitnodigend om mijn tekeningen en schilderijen te laten zien! Tot slot voelt Zuidhorn dichtbij en vertrouwd voor mij als bewoner van de westkant van de stad Groningen.