Stiltebijeenkomst in Dorpskerk

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
11-01-2019
19:30

Locatie
Dorpskerk

Categorie├źn


Veel mensen zijn op zoek naar ontspanning, rust en stilte. Zij willen los-komen van de geluiden en beelden die dagelijks op hen afkomen. Of zij willen in alle rust een kaars aansteken.
Misschien bent u wel zo iemand, hebt u behoefte aan een halfuurtje ‘niets’. U hoeft niet ver te zoeken, een keer in de week kunt u terecht in de Dorpskerk.
Ook het komende seizoen zijn er stiltebijeenkomsten. Elke vrijdagavond zijn we bij elkaar van 19.30 tot 20.00 uur.
We luisteren naar een korte tekst en zijn dan stil. Na een muzikaal intermezzo, halverwege de bijeenkomst, is er weer een moment van stilte. Die stilte kan u uitnodigen tot nadenken, tot dromen, tot bidden of mediteren, net wat bij u past. Tenslotte wordt een afsluitende tekst voorgelezen.
Op elke laatste vrijdag van de maand is er iemand die de muziek ‘live’ verzorgt. Zo luisterden we het afgelopen jaar naar fluit, orgel, klarinet en viool. De gekozen teksten zijn gedichten, korte gedachten of liedteksten van Huub Oosterhuis tot Toon Hermans, van Ida Gerhardt tot Nelson Mandela.
Voor iedereen die het prettig vindt om in stilte samen te zijn… elke vrijdagavond vanaf 7 september t/m 21 december en van 11 januari t/m 28 juni van 19.30 tot 20.00 uur in de Dorpskerk, aan de Jellemaweg in Zuidhorn.
Wees welkom!