Van de Diaconie

Het vakantiebureau bestaat al 58 jaar en organiseert vakanties in Nederland voor mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan omdat ze eenzaam zijn en niet durven of omdat ze niet kunnen door hun chronische ziekte of lichamelijke beperking. Na een moeilijk jaar, waarin veel vakantieweken niet door konden gaan hoopt het vakantiebureau in 2021 vanaf zaterdag 29 mei weer vakantieweken te organiseren.

In de vakanties van Het vakantiebureau staat het geven van aandacht centraal. De begrippen ‘even bijkomen in een vertrouwde omgeving, een luisterend oor, enthousiaste en deskundige vrijwilligers en een week lang zorgeloos genieten’ worden veel gebruikt.

Het vakantiebureau is nauw verbonden met de Protestantse Kerk in Nederland en ontvangt financiële steun van o.a. Kerk in Actie. Met dit geld worden de verblijfskosten van de vrijwilligers gefinancierd waardoor de vakantieprijzen zo betaalbaar mogelijk blijven.

De doelgroepen zijn voornamelijk senioren van 75+ die (veelal) zorg nodig hebben. Maar ook organiseert het vakantiebureau al een aantal jaren ook vakantieweken voor gezinnen die leven op bijstandsniveau. Wilt u meer weten over het vakantiebureau? U kunt daarvoor een diaken aanspreken, of een mail sturen naar diakenen@gastkerkpkn.nl. Ook kunt u kijken op www.hetvakantiebureau.nl.