Terugblik op geslaagd startweekend

Vrijdag, 15 september, begonnen we met een ZWO maaltijd. Er was lekker gekookt door enkele vrijwilligers .
De maaltijd bestond uit Rwandese/Afrikaanse gerechten geheel passend bij het project dat de ZWO commissie steunt. Het is een landbouwproject voor kleine boeren in de regio Rubengera in Rwanda dat geleid wordt door zendingsdiaconessen uit de gemeenschap Abaja Ba Kristo.
’s Avonds kwam de jeugdsoos voor het eerst bij elkaar.
Zaterdag was de dag voor de jeugd. Een groep van 18 kinderen van de kindernevendiensten hebben Glow in the dark Midgetgolf gespeeld in Burgum.

PENTAX DIGITAL CAMERA

Zondag was er een viering in de Gastkerk. Het thema was: “Een goed gesprek”. Naast begeleiding van het orgel was er een muziekgroep samengesteld van verschillende gemeenteleden van jong tot oud. Wat is er veel muzikaal talent in onze gemeente!!! “Een goed gesprek” was ook hier het thema. Met muziek instrumenten kun je een goed harmonisch gesprek voeren, maar ook dusdanig dat er geen touw aan vast te knopen is, zo hoorden we. Knap gearrangeerd!!!
De schriftlezing ging over Jezus die een gesprek voerde met een buitenlandse mevrouw.
Naar aanleiding van dit gedeelte vertelde Ds. Buller dat er verschillende voorwaarden zijn voor een goed gesprek. Gelijkwaardigheid en respect zijn enkele daarvan. Daarnaast is ook luisteren heel belangrijk. Dit hadden ook veel gemeenteleden al aangegeven op briefjes die in de afgelopen tijd ter introductie van deze zondag waren ingeleverd. Geweldig dat het oude boek de Bijbel ook ons nu in deze tijd zoveel kan leren en dat Jezus ons daarin het voorbeeld geeft hoe om te gaan met elkaar.

In de jeugdkerk, bezocht door 29 jongeren(!!!) was er aandacht voor gesprekken tussen oud en jong.

De kindernevendienst werd bezocht door wel 30 kinderen!!!!!!
Na de dienst was er veel belangstelling voor de “kerkmarkt” die tijdens de koffie bezocht kon worden. Naast informatie over de verschillende kerkelijke activiteiten werden er ook hapjes en drankjes aangeboden.
De jeugd kon een filmpje bekijken, cakejes versieren, hun naam taggen met graffiti. Daarnaast werden er met veel enthousiasme 2 workshops gegeven van zuidafrikaans Djembee.
Al met al een heel geslaagd weekend als start voor het komend seizoen.

PENTAX DIGITAL CAMERA